Rispapirruller med forskelligt fyld
17. november 2020
af
Sanna Kekäläinen.
Foto: Fabian Björk
Fyld rispapirrullerne med sprøde grøntsager, og variér så det øvrige fyld med den slags kød og frugt, du allerbedst kan lide.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog risene efter anvisningen på pakken. Rør sesamolie og soja- eller fiskesauce i de kogte ris.
Skræl gulerødder. Skyl agurk. Rens forårsløg. Skær det hele i ca. 5 cm lange, tynde strimler. Halvér avocadoen, fjern stenen, og skær avocadokødet i både. Skyl salatbladene. Skyl bønnespirerne.
Pres saften af limefrugt. Bland alle ingredienser til sataysaucen i en lille gryde, og bring saucen i kog under omrøring. Tag gryden af blusset, så snart saucen koger.
Hæld vand i en dyb tallerken. Udblød 1 stykke rispapir ad gangen i vandet i ca. 15 sekunder. Læg det nu bløde rispapir på et skærebræt, og læg både grøntsagsfyld og valgfrit fyld i en stribe midt på rispapiret. Fold 2 af siderne lidt ind over de smalle ender af fyldet, og rul rispapiret stramt sammen. Fortsæt, til alt fyld og rispapir er brugt. Læg et rent, fugtigt viskestykke over rullerne, til de skal serveres.
Servér rispapirrullerne med sataysauce og sød chilisauce.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk