Risotto primavera
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Risotto kræver en god portion tålmodighed, for du skal helst røre i gryden hele tiden.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i tern. Steg løg, hvidløg og gulerødder i olivenolie i en tykbundet gryde.
Hæld risottorisene i gryden, når løgene er klare, og lad dem stege med i 1-2 minutter.
Hæld hvidvin i gryden, og rør rundt, til vinen er kogt ind. Hæld bouillon på, lidt ad gangen, og lad den koge ind, før du hælder mere på. Rør rundt i gryden hele tiden.
Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og skær aspargesene i mindre stykker. Tilsæt asparges og ærter, når risene har kogt i ca. 15 minutter, og lad dem varme igennem.
Tag gryden af varmen, og rør smør og friskrevet parmesan i risottoen. Smag til med dild, salt og peber, og lad retten trække et par minutter, inden du serverer den – pyntet med en dildkvist.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk