Risotto med squash, asparges og citron
23. april 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Hjemmelavet risotto går man aldrig galt i byen med. Her er tilsat ekstra grønt i form af asparges og squash samt et friskt pift citronskal.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i smør i en gryde. Skyl squashen, riv den groft, og lad den stege med, indtil squashen begynder at falde sammen. Kværn salt og peber over.
Skyl risene, kom dem i gryden, og vend rundt. Hæld hvidvin i gryden, og lad væden fordampe.
Tilsæt herefter varm bouillon lidt efter lidt, så risene er akkurat dækkede hele tiden. Lad risottoen koge i ca. 20 minutter, indtil risene er al dente.
Riv citronskallen fint. Tilsæt smør, friskrevet parmesan og citronskal. Rør rundt, og smag til.
Skyl aspargesene, knæk bunden af dem, og skær aspargesene i mundrette bidder. Vend dem i risottoen, og lad retten simre et par minutter, så aspargesene bliver flot grønne.
Servér straks pyntet med ærteskud, parmesanflager og revet citronskal.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk