Risotto med spinat og rejer
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Cremet risotto med frisk spinat og rejer – det er sikker vinder til enhver lejlighed.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog bouillonen op.
Pil løgene, og hak dem fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i bittesmå tern.
Svits løg og gulerødder i olivenolie i en gryde. Tilsæt risottoris, og lad dem svitse med et øjeblik under omrøring.
Hæld hvidvin ved, og lad det koge op. Tilsæt den varme bouillon, og rør godt rundt, mens risottoen bringes i kog. Skru derefter ned til lavt blus, og lad risene koge i 10 minutter under låg. Rør af og til.
Skyl den friske spinat. Skyl persillen, og hak den.
Tjek, hvor møre risene er, og tilsæt lidt kogende vand, hvis de stadig har meget bid.
Rør spinat og rejer i risottoen i gryden, og varm godt igennem.
Smag til med lidt fintrevet citronskal og citronsaft samt salt og peber. Drys risottoen med den hakkede persille, og servér straks.
Tip!
Hvis du har risotto tilovers, kan du stege det som klatkager i olie på en pande. Så får du lækre og sprøde risottoklatkager.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk