Risotto med spinat og ærter

4. marts 2019 af .

Foto: Winnie Methmann

Risotto er en klassisk italiensk ret, og denne grønne skønhed er sprængfyldt med sunde sager og lækre smage af bl.a. spinat og ærter.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i smør i en gryde. Skyl squashen, riv den groft, og lad den stege med, indtil den begynder at falde sammen. Krydr med salt og peber.
Skyl risene, hæld dem i gryden, og vend rundt. Tilsæt hvidvin, og lad væden fordampe.
Tilsæt herefter varm bouillon, en smule ad gangen, så risene er akkurat dækkede hele tiden. Lad risottoen koge i ca. 20 minutter, indtil risene er al dente.
Skyl spinaten, og steg den i smør på en pande, til den falder sammen, og væsken fordamper.
Blend den med basilikum til en helt jævn konsistens i en foodprocessor eller minihakker. Rør blendet spinat og ærter i risottoen, så den bliver grøn.
Tilsæt friskrevet parmesan og fintrevet citronskal. Rør rundt, og smag til.
Rist pinjekerner let på en tør pande. Top risottoen med ristede pinjekerner, basilikumblade og friskrevet parmesan.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar