Risotto med pastinakker og hasselnødder

17. juli 2018 af .

Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic

Pastinakker smager vanedannende godt efter en tur i ovnen, og så er de lækre i en risotto. Servér den cremede risotto med hasselnødder, æble og frisk timian.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skrub eller skræl pastinakkerne, og skær dem i ca. 1 cm tykke skiver. Læg dem i et ovnfast fad, og vend dem med olie, timian, salt og peber.
Sæt fadet i ovnen i 20 minutter, til pastinakkerne er gyldne og sprøde i overfladen. Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i smør i en gryde. Krydr med lidt salt og peber.
Skyl risene, hæld dem i gryden, og vend rundt. Hæld hvidvin i gryden, og lad væden fordampe. Tilsæt herefter varm bouillon lidt efter lidt, så risene er akkurat dækkede hele tiden. Lad risottoen koge i ca. 20 minutter, til risene er al dente.
Riv skallen af citronen. Rør citronskal og parmesan i risottoen, og vend de bagte pastinakker i lige inden servering.
Rist hasselnødderne på en tør pande, og hak dem meget groft. Skyl æblerne, skær dem i tynde skiver, og dryp lidt citronsaft over. Hak timian.
Anret risottoen i skåle, og pynt med toppingen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar