Risotto med pancetta og blomkål
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Lækker risotto med italiensk bacon og blomkål, der gør retten ekstra cremet og mættende. En ret, der både kan serveres til hverdag og fest!
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr brødet, og bland det med hakkede ansjoser og chiliflager. Rist blandingen i olie på en pande, og stil til side.
Del blomkålen i små buketter, og stil til side. Hak løg og hvidløg fint.
Varm olie og smør op på en (sautere)pande, uden at det tager farve, og steg løg og hvidløg let, til de er klare. Skru op for varmen, tilsæt ris, og steg dem godt i ca. 1 minut.
Hæld hvidvin på, rør godt, og krydr med salt. Skru ned for varmen, og hæld bouillon ved lidt ad gangen, mens du rører. Lad risene opsuge bouillonen, før du tilsætter mere.
Tilsæt blomkål, når risene har kogt i 10 minutter, og fortsæt med at hælde bouillon ved lidt ad gangen, til både ris og blomkål er møre, men stadig har bid. Det tager ca. 15-20 minutter. Smag til med salt og peber.
Tag risottoen fra varmen, og rør revet parmesan i. Top risottoen med hakket persille, høvlet parmesan og den ristede brødkrummetopping, og server straks.
Tip!
Risotto er en nem klassiker fra det italienske køkken, men retten kræver, at du tålmodigt tilsætter væsken lidt ad gangen og lader risene koge næsten tørre, før du hælder mere på.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk