Risotto med pancetta og blomkål

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Lækker risotto med italiensk bacon og blomkål, der gør retten ekstra cremet og mættende. En ret, der både kan serveres til hverdag og fest!

Ingredienser

Sådan gør du

Smuldr brødet, og bland det med hakkede ansjoser og chiliflager. Rist blandingen i olie på en pande, og stil til side.
Del blomkålen i små buketter, og stil til side. Hak løg og hvidløg fint.
Varm olie og smør op på en (sautere)pande, uden at det tager farve, og steg løg og hvidløg let, til de er klare. Skru op for varmen, tilsæt ris, og steg dem godt i ca. 1 minut.
Hæld hvidvin på, rør godt, og krydr med salt. Skru ned for varmen, og hæld bouillon ved lidt ad gangen, mens du rører. Lad risene opsuge bouillonen, før du tilsætter mere.
Tilsæt blomkål, når risene har kogt i 10 minutter, og fortsæt med at hælde bouillon ved lidt ad gangen, til både ris og blomkål er møre, men stadig har bid. Det tager ca. 15-20 minutter. Smag til med salt og peber.
Tag risottoen fra varmen, og rør revet parmesan i. Top risottoen med hakket persille, høvlet parmesan og den ristede brødkrummetopping, og server straks.

Tip!

Risotto er en nem klassiker fra det italienske køkken, men retten kræver, at du tålmodigt tilsætter væsken lidt ad gangen og lader risene koge næsten tørre, før du hælder mere på.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar