Risotto med østershatte og spinat
17. juli 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
En klassisk opskrift på italiensk risotto med østershatte og spinat, som de fleste vil elske! Den cremede ret er nem at lave, men du skal være tålmodig.
Ingredienser
Sådan gør du
Bring bouillon i kog i en gryde. Pil skalotteløget, og hak det fint. Steg det i halvdelen af smørret i en tykbundet gryde, uden at det tager farve.
Tilsæt ris, og steg dem i 2-3 minutter. Hæld hvidvin ved, og lad væden koge ind.
Tilsæt kogende bouillon, lidt ad gangen, så risene hele tiden er dækket. Rør jævnligt, så risene ikke brænder på.
Lad risene koge i 15-18 minutter, til de er møre, men ikke udkogte. Krydr med salt.
Rens svampene med en blød børste eller pensel, helst uden brug af vand. Skær dem i mindre stykker, og rist dem i resten af smørret på en varm pande.
Krydr svampen med salt og peber, og vend dem i risene. Tag risene fra varmen, og rør smør i, lidt ad gangen, sammen med revet parmesan.
Riv skallen, og pres citronen. Rør citronsaft og -skal i. Skyl spinaten, og skær den i strimler med en skarp kniv. Vend den i risottoen.
Smag til med salt og peber, og servér med godt brød og citron skåret i både.
Tip!
Brug ris, der er beregnet til risotto. Det kan fx være sorter som arborio eller carnaroli.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk