Risotto med kylling og peberfrugt
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Risottoen er nem at lave og får en rigtig god smag fra kyllingesuppen, peberfrugten og de friske krydderurter.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg kyllingelårene i en gryde, og hæld vand over, så det lige akkurat dækker. Kog op, skru ned, og lad lårene koge ved svag varme i ½ time.
Tag kyllingelårene op, og pil kødet fra skind og ben. Gem suppen (kogevandet),og pluk kødet i små stykker.
Pil og hak rødløgene. Rens peberfrugterne, og skær dem i små tern. Opvarm en stor gryde med olien, og steg grøntsagerne i 5 minutter.
Tilsæt ris og paprika, og lad det stege med et øjeblik. Tilsæt 2 dl af kyllingesuppen, og lad den koge godt ind i risene under jævnlig omrøring. Tilsæt løbende mere suppe, til al suppen er brugt. Tjek, at risene er møre, men stadig med en lille smule bid.
Hak hvidløget fint, og hak persille og oregano groft. Riv osten. Vend hvidløg, krydderurter og ost i risottoen.
Vend til sidst det plukkede kyllingekød i risottoen, varm retten igennem, og smag til med salt, peber og citronsaft.
Anret risottoen på tallerkener, og servér den straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk