Risotto med kål, ærter og gedeost

17. november 2020 af .

Foto: Stine Christiansen

En risotto er både hyggelig og raffineret. Den varmer og mætter, og samtidig er man altid lidt stolt over at mestre den. Prøv denne variant, der er meget klassisk, men så alligevel har et lille tvist i form af gedeosten, der erstatter den ellers typiske parmesan. Og så har retten masser af grove og sunde grøntsager.

Ingredienser

Sådan gør du

Sautér finthakket skalotteløg i olivenolie ved middel varme.
Tilsæt ris, og varm dem godt igennem.
Kom hvidvinen ved, og kog ind til det halve.
Tilsæt bouillon lidt ad gangen, og lad risottoen koge under omrøring i 15 minutter.
Kom ærter, snittet palmekål og grønkål ved, og lad det hele simre endnu 6 minutter, til risene er al dente. Bland med spinat, og smag til med salt og peber.
Anret i dybe tallerkener med gedeost på toppen . Servér straks.

Tip!

"Risotto" er på italiensk en slags kærlig betegnelse for ris, og -otto svarer til det danske -ling, f.eks. i et ord som "grisling".

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar