Risotto med jordskokker

17. maj 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Risotto er en god og klassisk italiensk ret, som kan smagssættes med næsten hvad som helst. Her får den en nordisk tvist med jordskokker.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl og skær jordskokkerne i små stykker, og pil og hak skalotteløget fint.
Sautér jordskokker, løg og timian i olie i en gryde ved middel varme i ca. 2 minutter.
Rør risene i gryden, og sautér endnu 2 minutter. Tilsæt hvidvin, og kog, til den er kogt ind.
Hæld bouillon i gryden, så det dækker, og lad risottoen koge under omrøring i ca. 20 minutter. Spæd jævnligt til med bouillon, så risottoen ikke koger tør.
Vend skyllet spinat i de sidste 3-4 minutter af kogetiden. Risottoen er færdig, når jordskokkerne er møre, og risen al dente.
Smag til med salt og peber, og fordel risottoen i dybe tallerkener. Drys med revet parmesan, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar