Risotto med jordskokker
17. maj 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Risotto er en god og klassisk italiensk ret, som kan smagssættes med næsten hvad som helst. Her får den en nordisk tvist med jordskokker.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl og skær jordskokkerne i små stykker, og pil og hak skalotteløget fint.
Sautér jordskokker, løg og timian i olie i en gryde ved middel varme i ca. 2 minutter.
Rør risene i gryden, og sautér endnu 2 minutter. Tilsæt hvidvin, og kog, til den er kogt ind.
Hæld bouillon i gryden, så det dækker, og lad risottoen koge under omrøring i ca. 20 minutter. Spæd jævnligt til med bouillon, så risottoen ikke koger tør.
Vend skyllet spinat i de sidste 3-4 minutter af kogetiden. Risottoen er færdig, når jordskokkerne er møre, og risen al dente.
Smag til med salt og peber, og fordel risottoen i dybe tallerkener. Drys med revet parmesan, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk