Risotto med gulerødder, svampe og estragon
15. januar 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Den italienske klassiker kan varieres efter smag og køleskabets indhold. Her har den cremede risret fået kejserhatte og champignon på toppen.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil skalotteløgene, og hak dem fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Steg skalotteløg og gulerødder i en stor gryde med smør i 2 minutter. Tilsæt ris, og steg videre i 1-2 minutter under omrøring. Tilsæt hvidvin, og lad det koge ind til det halve.
Hæld bouillon i gryden lidt ad gangen, og rør jævnligt, til bouillonen er kogt ind. Fortsæt, til al bouillonen er brugt, og risottoen er cremet. Det tager ca. 20 minutter.
Rør flødeost og friskrevet parmesan i risottoen, og smag til med salt og peber.
Rens svampene, og skær de største midtover. Steg svampene ved høj varme på en pande med smør, til de bliver gyldne og får lidt farve. Krydr med salt, og tag dem af panden.
Skyl og hak estragon. Servér den varme risotto i dybe tallerkener, og top med ristede svampe, estragon og friskrevet parmesan.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk