Risotto med grønne asparges og parmesan

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Fyldet i en risotto er nemt at variere. Denne variant er med grønne asparges, parmesan og persille.

Ingredienser

Sådan gør du

Hak skalotteløg og hvidløg fint, og steg dem i olie og smør i en gryde, til de er klare.
Skyl risene i en sigte, og steg dem sammen med løgene i ca. 1 minut.
Hæld hvidvin ved, rør godt, og drys med salt. Skru ned for varmen, og tilsæt kogende bouillon, lidt ad gangen, så risene når at absorbere væden, mens du rører. Fortsæt med at spæde til med bouillon, til risene er møre, men stadig har lidt bid. Det tager ca. 20 minutter.
Tag gryden af varmen, og rør revet parmesan i risene. Læg låg på gryden, og lad risottoen trække i 6 minutter.
Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og skær aspargesene i 3-4 lige store stykker.
Varm en pande op med lidt olie, og rist aspargesstykkerne gyldne. Drys dem med salt, og vend dem i risottoen.
Anret risottoen i dybe tallerkener, høvl en god omgang parmesan over, drys med skyllet, hakket persille, og servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar