Annonce

Risotto med Grana Padano og pancetta

1. december 2021 af Annonce.

Foto: Annonce

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°.
Varm olie og smør i en gryde, uden at det tager farve. Kom skalotteløg og hvidløg i, og sautér, til de er klare.
Skru op for varmen, tilsæt ris, og svits dem godt i 1 minut. Hæld hvidvin på, rør godt, og drys med salt.
Skru ned for varmen, og kom bouillonen på lidt ad gangen, mens du rører. Lad risene absorbere bouillonen, før der tilsættes mere. Fortsæt med at spæde med bouillon, til risene er møre, men stadig har lidt bid. Det tager 20-25 minutter.
Imens skæres det hele stykke pancetta i skiver på ca. 2 mm og steges sprødt i ovnen i 10 minutter på en rist.
Tag gryden af varmen, og rør ost i. Læg låg på gryden, og lad risene trække i 2 minutter.
Varm en pande med smør, og rist svampene sprøde.
Pil de yderste blade af rosenkålene, og blanchér dem i spilkogende saltet vand i 30 sekunder. Afkøl dem i koldt vand, og dup dem tørre for væde.
Vend svampene i risottoen, læg et stykke pancetta ovenpå, drys med rosenkålsblade, og høvl rigeligt af ost over retten. Drys med salt, peber og timian, og servér straks.

Tip!

Skal der spares lidt på budgettet, så skift risottorisene ud med grødris. De smager meget ens og er billigere.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar