Risotto med græskar og pinjekerner
17. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Sprøde pinjekerner, aromatisk salvie og græskarrets sødme er en himmelsk kombination i denne lækre risotto. Opskriften er nem og giver den flotteste gule ret.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær skrællen af græskarret, fjern kernerne, og skær græskarkødet i små tern. Kog dem i vand i ca. 15 minutter, til de er helt møre. Hæld vandet fra.
Blend græskartern og smør til en helt glat puré med en stavblender.
Pil og hak løget fint. Pil og pres hvidløg. Svits løg og hvidløg i smør i en gryde, til løgene bliver klare. Krydr med salt og peber, og vend rundt. Skyl risene i en sigte, og bland dem med løgene i gryden.
Hæld hvidvin over, og kog, indtil væden er fordampet. Tilsæt varm bouillon, lidt ad gangen, så risene hele tiden kun er akkurat dækkede. Lad dem simre, til de er møre og har en lille, lidt hårdere kerne.
Tilsæt græskarpuré og friskrevet parmesan, og rør rundt. Lad risottoen simre, til den får en cremet konsistens.
Rist pinjekernerne let på en tør pande, og stil dem til side. Smelt smør på panden, og rist salviebladene, til de bliver sprøde.
Drys en smule salt og friskrevet parmesan over. Pynt risottoen med pinjekerner og salvie, og servér straks.
Tip!
Risotto smager også fantastisk med blandede svampe, som steges i smør på en pande et par minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk