Risotto med fennikelsalat
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Joachim Wichmann
Risotto er hyggemad, som gerne må spises kun med en gaffel i den ene hånd. Her serveres den med en sprød fennikelsalat ved siden af.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær løg og bladselleri i små tern. Steg dem i 1 minut i olie i en gryde sammen med risene. Hæld vin på, og småkog i 5 minutter.
Tilsæt bouillon lidt ad gangen, og lad det koge ind. Fortsæt, til risene er møre med lidt bid i. Det tager ca. 15 minutter.
Vend ærter i retten, 5 minutter før risene er kogt færdige.
Skær smørret i små tern, og vend det i den færdige risotto sammen med revet parmesan. Smag til med salt og peber.
Knæk den nederste ende af aspargeserne. Skær asparges og fennikel i papirtynde skiver, evt. på en mandolin.
Læg fennikel, asparges og grofthakket persille i koldt vand i 10 minutter, og lad det herefter dryppe godt af i en sigte. Vend det med olivenolie, salt og peber.
Top risottoen med fennikelsalat. Server med parmaskinke anrettet på en tallerken og drysset med høvlet parmesan.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Har du prøvet: Den lækreste italienske risotto