Risotto med edamamebønner, porrer og gulerødder
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Det er ikke svært at lave risotto, så længe du husker at røre i den, så den ikke brænder på.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak skalotteløg fint. Rens porren, og hak den fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern.
Steg løget i olie og smør i en gryde, til det er klart. Tilsæt porre og gulerødder, og steg i nogle minutter. Tilsæt ris, og steg dem i 1 minut, til de er klare.
Hæld hvidvin på, og lad risene opsuge al væden under omrøring. Tilsæt herefter kogende bouillon, lidt efter lidt, og lad risene suge bouillonen til sig under konstant omrøring, inden du hælder mere bouillon på. Efter 20-25 minutter er risene møre, og konsistensen cremet.
Rør parmesan og smør i risottoen. Skyl spinaten, og vend den i risottoen lige inden servering.
Pynt evt. med parmesan og ærteskud.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Har du prøvet: Den lækreste italienske risotto