Risotto med braiseret radicchio
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Skøn risotto med braiseret radicchio. Brug gerne de små runde Chioggia, der ligner røde rosenkål, men som smagen helt anderledes let, for den har ikke skyggen af kål i sig.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær radicchio i kvarte. Skyl og afdryp. Hak de løse blade fint, og gem dem til risottoen. Steg de kvarte radicchio i olie på en sauterepande, til de har taget farve. Tilsæt timian og hvidvin, og lad det simre under låg i 7-8 minutter.
Pil rødløg og hvidløg, og hak begge dele fint. Steg løg og hvidløg i olie i en gryde sammen med timian og den hakkede radicchio.
Hæld risottoris i gryden, og lad dem stege med, til de er mælkehvide. Tilsæt hvidvin, og lad den koge ind. Tilsæt fonden løbende, mens du rører rundt.
Hæld først mere fond i gryden, når det foregående er kogt ind. Fortsæt, til risene er al dente, det tager ca. 18 minutter.
Rør ærterne i risottoen, og lad dem varme igennem i 1 minut. Sluk for varmen, og rør parmesan og smør i. Lad risottoen trække i 2 minutter. Riv citronskallen fint og pres saften af citronen.
Smag til med salt, peber, citronsaft og fintrevet citronskal. Servér risottoen med den braiserede radicchio på toppen, og pynt med timian.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Har du prøvet: Den lækreste italienske risotto