Risotto med bagte og syltede radiser
13. september 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Giv en klassisk risotto et smukt pink look ved at toppe den med både syltede og bagte radiser.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens radiserne, og skær dem i papirtynde skiver. Pil rødløget, og skær det i papirtynde både. Bland radiser, rødløg, peberkorn og laurbærblade i et syltetøjsglas.
Giv eddike og honning et opkog i en gryde, og hæld det i syltetøjsglasset. Lad det køle af, inden syltetøjsglasset lukkes.
Stil glasset på køl, og lad det stå i mindst 30 minutter inden servering.
Tænd ovnen på 175°.
Rens radiserne, og skær dem i halve på langs. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, vend dem med olie og salt, og bag dem i ovnen i 20 minutter, til de er let gyldne.
Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i smør i en gryde. Krydr med salt og peber.
Skyl risene i en sigte, hæld dem i gryden, og vend rundt. Hæld hvidvin ved, og lad vinen fordampe. Tilsæt varm bouillon gradvist, så risene hele tiden er akkurat dækkede, og lad retten simre, indtil risene er al dente.
Riv parmesanosten fint, og rør den i risottoen. Smag til, og servér med både bagte og syltede radiser. Pynt med skovsyre.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk