Risotto med asparges og parmesan
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Skøn risotto med sprøde asparges, der snittes og vendes rå i den varme ret. Parmesanosten gør risottoen perfekt cremet og lækker!
Bemærk
Servér øjeblikkeligt. Risotto egner sig ikke til at vente – den skal være helt frisklavet og let flydende i konsistensen.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak skalotteløget. Steg det let i olie og smør i en gryde, uden at det tager farve.
Tilsæt de rå risottoris, og lad dem stege let under omrøring, til risene er klare.
Hæld hvidvin på, og lad risene opsuge al væden under omrøring.
Tilsæt herefter bouillon lidt ad gangen, og lad risene gradvist suge bouillonen til sig under konstant omrøring. Efter 20-25 minutter er risene møre. Konsistensen skal være cremet.
Skyl aspargesene, og bræk den nederste, lidt træede ende af. Skær aspargesene i mindre, mundrette stykker.
Rør friskrevet parmesan og resten af smørret i risottoen. Vend de rå aspargesstykker i til sidst, og smag omhyggeligt til med salt og peber.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk