Risotto med ærter og parmaskinke

18. oktober 2021 af .

Foto: Peter Kam

Risotto kan måske virke lidt kompliceret at lave hjemme, men det er i virkeligheden nemt. Sætter du en tallerken ærterisotto på bordet og skænker et glas hvidvin op, bliver dine gæster med garanti både imponerede og tilfredse.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil skalotteløg, og hak det fint. Steg løg og estragon i smør i 2 minutter på en dyb pande.
Tilsæt ris, og steg det i 2 minutter. Tilsæt vinen lidt ad gangen, imens du rører rundt. Tilsæt derefter bouillon lidt ad gangen, indtil risottoen har en god konsistens.
Riv parmesan fint, og vend den i risottoen.
Tænd ovnen på 200°. Læg parmaskinken på en bageplade med bagepapir, og tilbered den i ovnen i 4-5 minutter, indtil den er sprød. Bræk skinken i store stykker.
Skyl blomkålen, og skær den i mindre buketter. Kog blomkål og ærter i vand, indtil blomkålen begynder at blive blød.
Hæld alt vand undtaget 1 dl fra blomkål og ærter, og blend blomkål, ærter og vand jævnt med en stavblender. Pil hvidløg, og riv fedet. Tilsæt hvidløg.
Smagsæt puréen med citronsaft, salt og peber. Vend puréen sammen med risottoen.
Servér risottoen med skinke og ærteskud på toppen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar