Risfrikadeller og squashsalat med cherrytomater
20. juni 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: AOP
Frikadeller af ris? Jo, risfrikadeller er nemme at lave og smager virkelig godt! De er især gode, hvis du savner inspiration til kødfrie dage.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog ris efter pakkens anvisning, og lad dem køle af.
Hak de soltørrede tomater og krydderurterne. Rør det sammen med ris, æg, smuldret gedeost, salt og peber, så du får en klistret og sammenhængende masse.
Form massen til frikadeller, og steg dem sprøde i lidt olie på en pande.
Skyl squash, og skær den i tern. Riv skallen af citronen, og hak timian. Vend squashternene sammen med olie, citronskal og timian, og rist dem på en hed pande i 2-3 minutter. Afkøl, og krydr med salt og peber.
Skyl og halvér tomaterne. Vend dem med klippet purløg, og bland så sammen med squash.
Servér risfrikadellerne med squashsalat, grøn salat og brød.
Tip!
Risfrikadellerne er en god måde at få brugt en rest kogte ris fra dagen før. Så kan du springe trin 1 i opskriften over.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk