Risengrødsvafler

5. december 2022 af .

Foto: Peter Kam

Ofte laver man boller eller klatkager af risengrødsrester – men har du prøvet at bruge den til lækre, bløde vafler? Vafler er hyggelige og skønne at servere til f.eks. julebrunch eller adventshygge.

Ingredienser

Sådan gør du

Del æggene i blommer og hvider. Rør den kolde risengrød sammen med æggeblommerne i en skål.
Tilsæt mel, sukker, vaniljesukker, kardemomme, bagepulver og salt, og vend det sammen.
Pisk æggehviderne helt stive i en anden skål med en elpisker, og vend dem i dejen lidt ad gangen, til den er let og luftig.
Bag vaflerne i et smurt vaffeljern, til de er gyldne på begge sider. Der bliver ca. 5 vafler i alt.
Pisk fløden til blødt skum i en skål med en elpisker. Skyl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i tynde skiver. Hak chokoladen groft.
Servér vaflerne med flødeskum, æbler, granatæblekerner og mørk chokolade på toppen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar