Risengrødsvafler
5. december 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Ofte laver man boller eller klatkager af risengrødsrester – men har du prøvet at bruge den til lækre, bløde vafler? Vafler er hyggelige og skønne at servere til f.eks. julebrunch eller adventshygge.
Ingredienser
Sådan gør du
Del æggene i blommer og hvider. Rør den kolde risengrød sammen med æggeblommerne i en skål.
Tilsæt mel, sukker, vaniljesukker, kardemomme, bagepulver og salt, og vend det sammen.
Pisk æggehviderne helt stive i en anden skål med en elpisker, og vend dem i dejen lidt ad gangen, til den er let og luftig.
Bag vaflerne i et smurt vaffeljern, til de er gyldne på begge sider. Der bliver ca. 5 vafler i alt.
Pisk fløden til blødt skum i en skål med en elpisker. Skyl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i tynde skiver. Hak chokoladen groft.
Servér vaflerne med flødeskum, æbler, granatæblekerner og mørk chokolade på toppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk