Risengrødsboller

5. december 2022 af .

Foto: Peter Kam

Disse boller skal du bage, når du har en rest risengrød tilovers fra dagen før. Har du ikke det, skal du først lave en portion risengrød og herefter køle den helt af, inden du går i gang med bollerne.

Bemærk
Hævetid: 9½ time

Ingredienser

Sådan gør du

Smuldr gæren, og rør den ud i vandet i en skål. Tilsæt sukker, olie og cremefraiche, og rør det sammen. Tilsæt den kolde risengrød, og rør den ud i væskeblandingen.
Tilsæt det meste af melet og salt, og ælt dejen grundigt sammen til den er glat og smidig. Tilsæt det sidste mel, hvis dejen stadig er meget klistret.
Dæk skålen med husholdningsfilm eller et låg, og sæt dejen på køl i mindst 8 timer.
Tag skålen med dej ud fra køl, og form 15 boller af dejen. Dejen er lidt klistret, men det er meningen. Brug evt. en våd ske til at forme bollerne med. Fordel bollerne på 1-2 bageplader med bagepapir, og lad dem hæve tildækket ved stuetemperatur i 1½ time.
Tænd ovnen på 200° varmluft. Pensl bollerne med lidt vand, og bag dem i ovnen i 12-15 minutter, til de er let gyldne og gennembagte. Afkøl bollerne på en bagerist før servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar