Risengrød med vanilje og honningristede nødder

Kog risengrøden med en vaniljestang, og udskift kanelsukkeret med knasende, honningristede nødder, friske æbletern og et drys rosiner. Hvis der bliver noget tilovers, smager vaniljegrøden også skønt kold dagen efter, fx som lækker morgenmad.

Risengrød med vanilje og honningristede nødder
0-30 min.

(0)

31. maj 2018 af Marie MelchiorFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer
vaniljestænger
1
grødris
2 dl
sødmælk
1 liter
sukker
3 spsk.

Honningristet nøddeknas

mandler
100 g
solsikkekerner
50 g
græskarkerner
50 g
akaciehonning
4 spsk.

Til servering

æbler
1
rosiner
50 g

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen, og læg den i en stor gryde sammen med grødris og mælk. Kog blandingen ved svag varme under låg i ca. 50 minutter. Rør ofte rundt i gryden, så grøden ikke brænder på i bunden af gryden.
Fisk vaniljestangen op af grøden, rør sukkeret i, og tag gryden af varmen.

Honningristet nøddeknas

Rist mandler, solsikke- og græskarkerner på en tør pande, til de begynder at dufte og tager lidt farve.
Hæld honning på panden, og vend det hele rundt i et par minutter.
Fordel mandel-kerne-massen på et stykke bagepapir i et jævnt lag, og lad den stivne.
Hak mandel-kerne-blandingen i mindre stykker, eller skær den i tynde stænger.

Servering

Skær æblet i små tern. Servér grøden varm, og drys med æbletern, rosiner og honningristede mandler og kerner.

Tip!

Brug grøden som dessert i mindre portioner, enten lun eller afkølet, og rør den med lidt dulce de leche (karamelcreme) eller hakket mørk chokolade.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Elsker du også risengrød? Kast dig ud i et utal af varianter! Se dem alle her: Inspiration til risengrød

Se også: Risengrød med kanelsukker og smørklat

Måske du også kan li'