Risengrød med vanilje og honningristede nødder
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Kog risengrøden med en vaniljestang, og udskift kanelsukkeret med knasende, honningristede nødder, friske æbletern og et drys rosiner. Hvis der bliver noget tilovers, smager vaniljegrøden også skønt kold dagen efter, fx som lækker morgenmad.
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og læg den i en stor gryde sammen med grødris og mælk. Kog blandingen ved svag varme under låg i ca. 50 minutter. Rør ofte rundt i gryden, så grøden ikke brænder på i bunden af gryden.
Fisk vaniljestangen op af grøden, rør sukkeret i, og tag gryden af varmen.
Rist mandler, solsikke- og græskarkerner på en tør pande, til de begynder at dufte og tager lidt farve.
Hæld honning på panden, og vend det hele rundt i et par minutter.
Fordel mandel-kerne-massen på et stykke bagepapir i et jævnt lag, og lad den stivne.
Hak mandel-kerne-blandingen i mindre stykker, eller skær den i tynde stænger.
Skær æblet i små tern. Servér grøden varm, og drys med æbletern, rosiner og honningristede mandler og kerner.
Tip!
Brug grøden som dessert i mindre portioner, enten lun eller afkølet, og rør den med lidt dulce de leche (karamelcreme) eller hakket mørk chokolade.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Elsker du også risengrød? Kast dig ud i et utal af varianter! Se dem alle her: Inspiration til risengrød