Risengrød med vanilje og honningristede nødder
Kog risengrøden med en vaniljestang, og udskift kanelsukkeret med knasende, honningristede nødder, friske æbletern og et drys rosiner. Hvis der bliver noget tilovers, smager vaniljegrøden også skønt kold dagen efter, fx som lækker morgenmad.

0-30 min.
(0)
31. maj 2018 af Marie MelchiorFoto: Betina Hastoft
Ingredienser
personer
- vaniljestænger
- 1
- grødris
- 2 dl
- sødmælk
- 1 liter
- sukker
- 3 spsk.
Honningristet nøddeknas
- mandler
- 100 g
- solsikkekerner
- 50 g
- græskarkerner
- 50 g
- akaciehonning
- 4 spsk.
Til servering
- æbler
- 1
- rosiner
- 50 g
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og læg den i en stor gryde sammen med grødris og mælk. Kog blandingen ved svag varme under låg i ca. 50 minutter. Rør ofte rundt i gryden, så grøden ikke brænder på i bunden af gryden.
Fisk vaniljestangen op af grøden, rør sukkeret i, og tag gryden af varmen.
Honningristet nøddeknas
Rist mandler, solsikke- og græskarkerner på en tør pande, til de begynder at dufte og tager lidt farve.
Hæld honning på panden, og vend det hele rundt i et par minutter.
Fordel mandel-kerne-massen på et stykke bagepapir i et jævnt lag, og lad den stivne.
Hak mandel-kerne-blandingen i mindre stykker, eller skær den i tynde stænger.
Servering
Skær æblet i små tern. Servér grøden varm, og drys med æbletern, rosiner og honningristede mandler og kerner.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner
Elsker du også risengrød? Kast dig ud i et utal af varianter! Se dem alle her: Inspiration til risengrød