Risengrød med kokosmælk og appelsin
29. januar 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Philip Høpner
Risengrød burde spises til alle måltider om vinteren! Koger du grøden på kokosmælk og serverer den med syrlige appelsiner og knuste kardemommekerner på toppen, bliver den det perfekte indslag på morgenbordet i weekenden.
Ingredienser
Sådan gør du
Lad ris, salt, smør og 3 dl vand simre under låg i en gryde i 10 minutter. Rør rundt i gryden jævnligt med en røreske.
Tilsæt kokosmælk, resterende vand og kanelstang. Kog risen på lav varme i ca. 30 minutter. Rør rundt i gryden jævnligt.
Smag grøden til med salt, og fisk kanelstangen op.
Skær skrællen af appelsinerne, og skær dem i fileter.
Skær granatæblet over, og bank på det med en træske. Pil granatæblekernerne.
Læg kardemommekernerne i en morter, og knus dem.
Pynt grøden med appelsin og granatæble. Drys med kardemomme, dryp honning over grøden, og servér den straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk