Risengrød med abrikossirup

11. februar 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Prøv at servere risengrøden dryppet med en hjemmelavet og superfrisk abrikossirup. Det smager så skønt, at ingen tænker på hverken kanel eller smørklatter, i hvert fald for en stund.

Bemærk
Kogetid, risengrød: Ca. 50 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Bring vandet i kog i en tykbundet gryde, tilsæt grødris, og kog 2 minutter under omrøring.
Hæld mælken i, og bring grøden i kog under konstant omrøring ved lav varme, så det ikke brænder på.
Lad risengrøden koge ca. 50 minutter ved meget svag varme. Rør jævnligt i grøden. Smag til med salt.
Snit abrikoserne fint, og giv dem et opkog sammen med appelsinsaft og sukker.
Lad det koge, til konsistensen er som tynd sirup. Anret grøden i dybe tallerkener, og dryp abrikossirup henover.

Tip!

Risengrød er nemt at lave, men grøden brænder let på. Husk at røre rundt i gryden jævnligt. Sluk evt. for blusset, lidt før grøden er færdig, og lad den stå og trække færdig 10-20 minutter med låg på.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar