Risdessert med kokosmælk og bagt appelsin
6. december 2021
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Grødris kan bruges til meget andet end risengrød og risalamande. Prøv denne variant som en delikat dessert til julens sammenkomster.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 125°. Kog ris og vand op i en gryde, der kan tåle at gå i ovnen. Lad det simre i 3-4 minutter.
Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, skrab kornene ud, og læg begge dele i gryden sammen med mælk og kokosmælk. Bring gryden i kog. Læg låg på gryden, og sæt den i ovnen i 45 minutter. Rør 2-3 gange i grøden undervejs.
Tag grøden ud af ovnen, og smag den til med flormelis, fintrevet citronskal og citronsaft. Afkøl let.
Skru ovnen op på 180°. Skræl appelsinerne, og skær dem i tynde skiver. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Dryp sirup over, og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter.
Top grøden med bagte appelsiner, kokosflager og frysetørrede hindbær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk