Ris med teriyaki-grøntsager og koriander
31. august 2023
af
Pernille Skjødt.
Foto: columbus leth
Den umami-mættede teriyakisauce binder retten sammen og giver den smag af ferie i Østen.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog risene efter pakkens anvisninger.
Skræl gulerødderne, og skær dem i strimler. Skyl forårsløgene, og hak dem fint. Skyl blomkålen, og del den i små buketter. Pil hvidløgene, og skær dem i tynde skiver.
Del tofuen i små stykker.
Steg gulerødder og halvdelen af forårsløgene i olie i en wok i et par minutter. Tilsæt blomkålsbuketter og hvidløg, og steg i yderligere 2 minutter. Tilsæt tofu og teriyakisauce, og vend godt rundt. Krydr med limesaft, salt og peber.
Anret ris i dybe tallerkner, og top med stegte teriyaki-grøntsager, resten af forårsløgene og plukket koriander. Servér med limebåde og ekstra teriyakisauce.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk