Rimmet sej med sauce vierge
11. juli 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Sej er i familie med torsk, og den smager lige så skønt. Her serveres fisken rimmet med sauce vierge, der er en fransk sauce bestående af tomater, olivenolie, citronsaft og krydderurter.
Bemærk
Trækketid: Natten over.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg sejfileterne på et fad, og drys dem med salt og sukker. Dæk fadet med husholdningsfilm, og sæt sejfileterne i køleskabet natten over.
Skyl overskydende salt af sejfileterne, og skær dem i mindre, aflange stykker. Anret dem på tallerkener.
Skyl cherrytomater, og skær dem i kvarte. Riv skallen af halvdelen af citronen, og pres saften af den hele.
Varm tomaterne op i en lille gryde sammen med olivenolie, citronskal, citronsaft og korianderfrø til 55°-60°.
Tag gryden af varmen. Skyl og hak krydderurterne, og vend halvdelen i gryden sammen med salt og peber. Lad saucen trække i 10 minutter.
Rør de resterende krydderurter i lige før servering.
Servér den rimmede sej med sauce vierge, og spis brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk