Rimmet sej med sauce vierge

11. juli 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Sej er i familie med torsk, og den smager lige så skønt. Her serveres fisken rimmet med sauce vierge, der er en fransk sauce bestående af tomater, olivenolie, citronsaft og krydderurter.

Bemærk
Trækketid: Natten over.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg sejfileterne på et fad, og drys dem med salt og sukker. Dæk fadet med husholdningsfilm, og sæt sejfileterne i køleskabet natten over.
Skyl overskydende salt af sejfileterne, og skær dem i mindre, aflange stykker. Anret dem på tallerkener.
Skyl cherrytomater, og skær dem i kvarte. Riv skallen af halvdelen af citronen, og pres saften af den hele.
Varm tomaterne op i en lille gryde sammen med olivenolie, citronskal, citronsaft og korianderfrø til 55°-60°.
Tag gryden af varmen. Skyl og hak krydderurterne, og vend halvdelen i gryden sammen med salt og peber. Lad saucen trække i 10 minutter.
Rør de resterende krydderurter i lige før servering.
Servér den rimmede sej med sauce vierge, og spis brød til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar