Rigatoni caponata med sprøde brødkrummer
11. august 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Rigatoni er pastarør, men du kan sagtens bruge din foretrukne pastatype til denne nemme, vegetariske ret.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog pastaen efter anvisning på emballagen. Afdryp i en sigte, men gem 1 dl af kogevandet.
Skyl auberginen, og skær den i små tern. Pil rødløg og hvidløg, og hak dem fint. Rens bladselleri, og skær stilkene i små tern. Skyl tomaterne, skær dem i tern, og kassér væden.
Steg aubergineternene i olie i en dyb pande ved høj varme i 2 minutter. Tilsæt rødløg og bladselleri, krydr med rosmarin, salt og peber, og steg videre i 2 minutter. Tilsæt hakkede tomater, kapers og lidt af det gemte pastakogevand, skru ned til middel varme, og lad retten simre i 10 minutter, til saucen er tyknet. Smag til med salt og peber.
Pil og hak hvidløg fint. Steg hvidløg og rasp i olie på en pande i 2-3 minutter ved middel varme, til det er sprødt og gyldent. Krydr med salt, og tag panden af varmen.
Skyl og hak persillen fint, og rør halvdelen i brødkrummerne.
Anret pasta og grøntsagssauce i dybe tallerkener, og drys med sprøde brødkrummer og resten af persillen. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk