Rigatoni caponata med sprøde brødkrummer

11. august 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Rigatoni er pastarør, men du kan sagtens bruge din foretrukne pastatype til denne nemme, vegetariske ret.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog pastaen efter anvisning på emballagen. Afdryp i en sigte, men gem 1 dl af kogevandet.
Skyl auberginen, og skær den i små tern. Pil rødløg og hvidløg, og hak dem fint. Rens bladselleri, og skær stilkene i små tern. Skyl tomaterne, skær dem i tern, og kassér væden.
Steg aubergineternene i olie i en dyb pande ved høj varme i 2 minutter. Tilsæt rødløg og bladselleri, krydr med rosmarin, salt og peber, og steg videre i 2 minutter. Tilsæt hakkede tomater, kapers og lidt af det gemte pastakogevand, skru ned til middel varme, og lad retten simre i 10 minutter, til saucen er tyknet. Smag til med salt og peber.
Pil og hak hvidløg fint. Steg hvidløg og rasp i olie på en pande i 2-3 minutter ved middel varme, til det er sprødt og gyldent. Krydr med salt, og tag panden af varmen.
Skyl og hak persillen fint, og rør halvdelen i brødkrummerne.
Anret pasta og grøntsagssauce i dybe tallerkener, og drys med sprøde brødkrummer og resten af persillen. Servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar