Ridnudelsalat med andebryst og frisk koriander
10. august 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Ridnudelsalat er en sand vietnameisk klassiker, der får masser af smag fra appelsinmarinade med ingefær, stjerneanis og hvidløg samt frisk koriander og sesamdressing.
Bemærk
Trækketid: Mindst 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil hvidløg, og pres dem. Skræl og riv ingefær fint. Riv skallen fint, og pres saften af appelsinen. Knus stjerneanis i en morter.
Bland hvidløg, ingefær, appelsinskal og appelsinsaft, rapsolie, stjerneanis, sojasauce, salt og peber.
Rids fedtet på andebrysterne i tern. Lad dem trække i marinaden i mindst 30 minutter på køl, men gerne længere.
Blød nudlerne op i lunkent vand i en skål – pas på, de ikke knækker. Bring vand i kog i en gryde, og kog nudlerne i 2-3 minutter. Hæld vandet fra, og afkøl dem i koldt vand.
Skyl salaten, og pluk den i små stykker. Skyl gulerødder og agurk, og skær dem i tynde stave. Snit spidskål helt fint. Hak koriander (gem hele blade til pynt).
Hæld lidt af appelsinmarinaden fra andebrysterne på en varm pande, og brun andebrysterne med fedtsiden nedad, til fedtet er sprødt og gyldent. Vend dem, og steg i 2 minutter på kødsiden. Steg kødet færdigt i en 175° varm ovn i 8 minutter. Lad kødet hvile i 5-8 minutter, før det skæres.
Riv skallen fint, og pres saften af appelsinen. Rør saft og skal sammen med fiskesauce og sesamolie.
Rens chilien, hak den fint, og rør den i dressingen. Hæld dressingen ud over salaten. Anret salaten på et stort fad.
Rist peanuts på en tør pande; hak dem groft, og drys dem over salaten. Skær andebryst i tynde skiver, og anret dem oven på salaten. Pynt med korianderblade, og krydr med peber. Servér med lime skåret i både.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk