Ricottatærter med lime og friske tomater

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Ricottatærterne kan serveres som hovedmåltid med en god salat og brød til, eller du kan bruge dem som tilbehør til kød, fisk og fjerkræ.

Ingredienser

Udstyr

et ovnfast fad, 20 x 30 cm

Sådan gør du

Riv parmesan og limeskal fint. Skyl og hak persillen. Rør parmesan, limeskal, persille, ricotta og æg godt sammen i en skål, og krydr med salt og peber.
Tænd ovnen på 200°.
Smør et ovnfast fad med lidt smør eller olie. Læg et ark fillodej på et stykke bagepapir, og pensl dejen med olivenolie. Læg et nyt ark fillodej ovenpå, og pensl med olivenolie. Fortsæt, til der ikke er flere ark filodej.
Skær bunken af fillodej ud i lige store firkantede stykker, så du har det antal tærter, du ønsker. Læg dem ved siden af hinanden i det ovnfaste fad. Buk kanten op på hver tærtebund, og lad bundene være så tæt på hinanden i fadet, at de holder hinandens kanter oppe.
Fordel ricottafyldet i tærtebundene. Dryp med olivenolie, og bag tærterne i ovnen i ca. 20 minutter.
Skyl tomaterne, og halvér dem, eller skær dem i kvarte. Servér tærterne toppet med tomater og brøndkarse.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar