Ricottapandekager med asparges og stenbiderrogn
4. april 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: Rikke Westesen
Kom i forårsstemning med stenbiderrogn og grønne asparges i selskab med svampede pandekager. Kan du ikke få frisk stenbiderrogn, kan du bruge den fra glas eller fx røget laks.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland mel, bagepulver, sukker og salt sammen i en skål. Hæld mælk i en anden skål. Pres citronen, så du får 1 tsk. saft, og rør det i mælken.
Hæld melblandingen i mælkeblandingen, og pisk dem godt sammen. Tilsæt ricotta, og pisk igen, til du har en samlet masse. Pisk æggene i et ad gangen, til du har en glat pandekagedej.
Varm smør på en pande, og steg 3 små pandekager ad gangen – portionen rækker til ca. 24 stk. Steg pandekagerne i 2-3 minutter på hver side ved middel varme, eller til de er let gyldne.
Skyl aspargesene, og knæk de træede ender af. Bring letsaltet vand tilsat en smørklat i kog i en dyb pande, og lad aspargesene dampe heri i ½-1 minut. Afdryp straks.
Rør mascarpone og dijonsennep sammen i en skål. Skyl og riv citronen fint, og rør 1 tsk. citronskal sammen med mascarponeblandingen. Smag til med salt.
Skyl og afdryp stenbiderrogn. Skyl og pluk brøndkarse. Anret pandekager, asparges, mascarponecreme og stenbiderrogn på et fad, og servér.
Tip!
Forbered gerne ricottapandekagerne på forhånd, og sæt dem på køl. Så behøver du bare at lune dem i ovnen, inden de skal serveres.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk