Ricottapandekager

27. november 2020 af .

Foto: Stine Christiansen

Ricotta er en italiensk friskost med en blød og let konsistens samt en mild smag, der passer perfekt til disse små, buttede basser.

Ingredienser

Sådan gør du

Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommer, ricotta og mælk sammen i en skål.
Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt i en anden skål, og rør det i ægge-mælke-blandingen. Skyl citronen, riv skallen fint, og rør den i dejen.
Pisk æggehviderne stive i en skål med en elpisker, og vend dem forsigtigt i dejen med en dejskraber.
Steg pandekagerne gyldne på en pande i lidt smør i 2-3 minutter på hver side. Brug ca. ¾ dl dej pr. pandekage.
Skyl blommerne, og skær dem i tynde både.
Servér pandekagerne i små stakke toppet med blommer, knuste valnøddekerner og et dryp flydende honning. Pynt med frisk timian, og servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar