Ricottakage med lakrids og kiwi
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Ricotta har en let sødlig smag, der passer godt sammen med fx lakrids og vanilje. Syren fra kiwien giver det perfekte modspil til de søde komponenter.
Ingredienser
Udstyr
en lille springform, ca. 20 cm i diameter
Sådan gør du
Del æggene i blommer og hvider. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk blommerne skummende og hvide med sukker og vaniljekorn.
Rør ricotta, hvedemel og lakridspulver i skummet. Pisk æggehviderne stive med salt, og vend dem forsigtigt i dejen.
Tænd ovnen på 170º. Hæld dejen i en lille smurt springform, og bag kagen i ovnen i 30 minutter. Afkøl kagen i formen.
Skræl kiwierne med en skarp kniv. Skær ⅓ af kiwierne i grove stykker, og blend dem til en fin puré i en blender eller minihakker. Smag evt. til med lidt flormelis.
Skær de sidste kiwier i små stykker.
Pynt kagen med et lille drys flormelis, og server med kiwipuré og kiwistykker.
Tip!
I stedet for lakrids kan du krydre kagen med lidt stødt kardemomme eller fintrevet skal af 1 usprøjtet appelsin eller citron.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk