Ricotta-is med ferskner, makroner og pinjekerner

17. april 2019 af .

Foto: Columbus Leth

Denne cremede is har en svag smag af dejlig ricotta og serveres med noget af det bedste fra Italien: Pinjekerner og makroner!

Ingredienser

Udstyr

ismaskine

Sådan gør du

Bring fløde og mælk i kog i en lille gryde. Pisk æggeblommerne luftige med sukker og vaniljesukker i en skål, og hæld mælkeblandingen i i en tynd stråle, mens du pisker konstant.
Hæld blandingen tilbage i gryden, og varm den langsomt op, til den begynder at tykne. Sørg for at piske hele tiden. Tag gryden af varmen, og rør ricottaen i med en stavblender.
Smag til med citronsaft og -skal, og frys blandingen til is på en ismaskine.
Servér isen med gode dåseferskner, små makroner og ristede pinjekerner.

Tip!

Har du ikke en ismaskine, kan du sagtens fryse isen i fryseren: Hæld ismassen i en beholder, og stil den i fryseren. Rør i isen hver halve time de første 3-4 timer, så du undgår, at den krystalliserer.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar