Ricotta-is med ferskner, makroner og pinjekerner
17. april 2019
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Denne cremede is har en svag smag af dejlig ricotta og serveres med noget af det bedste fra Italien: Pinjekerner og makroner!
Ingredienser
Udstyr
ismaskine
Sådan gør du
Bring fløde og mælk i kog i en lille gryde. Pisk æggeblommerne luftige med sukker og vaniljesukker i en skål, og hæld mælkeblandingen i i en tynd stråle, mens du pisker konstant.
Hæld blandingen tilbage i gryden, og varm den langsomt op, til den begynder at tykne. Sørg for at piske hele tiden. Tag gryden af varmen, og rør ricottaen i med en stavblender.
Smag til med citronsaft og -skal, og frys blandingen til is på en ismaskine.
Servér isen med gode dåseferskner, små makroner og ristede pinjekerner.
Tip!
Har du ikke en ismaskine, kan du sagtens fryse isen i fryseren: Hæld ismassen i en beholder, og stil den i fryseren. Rør i isen hver halve time de første 3-4 timer, så du undgår, at den krystalliserer.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk