Ribssaft med gin og mynte
6. september 2021
af
Mikkel Karstad.
Foto: Aller Media
Kølig hjemmelavet ribssaft i glasset. Det er opskriften på en perfekt sommereftermiddag i haven.
Ingredienser
Sådan gør du
Pluk de groveste stilke af ribsene, og skyl bærrene i koldt vand.
Kog ribs i en gryde sammen med sukker, vand og halverede citroner. Lad det simre i 5 minutter.
Tag gryden af varmen, tilsæt mynte, og lad det trække i 20-25 minutter.
Sigt saften gennem en sigte, hæld den på skoldede flasker eller i en kande, og sæt den på køl.
Servér den kolde saft med isterninger og mynteblade – og evt. en lille smule gin.
Tip!
Lav evt. en stor portion af saften. Den kan holde sig i 2-3 uger på køl.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk