Ribskage med marcipan og kardemomme
6. september 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Kagen er sød og frisk og får en lækker konfektagtig konsistens, hvis du sørger for ikke at bage den for længe.
Ingredienser
Udstyr
1 firkantet bageform, 22 x 22 cm.
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i formen. Smelt smørret i en gryde, og sæt det til side.
Riv marcipanen groft, og pisk den sammen med sukker, vaniljesukker, kardemomme og æg i en skål.
Rør hvedemel og salt i marcipanblandingen, og rør til sidst det smeltede smør i dejen, til den er jævn og ensartet.
Skyl og afdryp ribs, og træk dem af stilkene. Hæld dejen i formen, drys med ribs, og tryk dem let ned i dejen.
Bag kagen i ovnen i 25-30 minutter – den skal stadig være lidt ubagt i midten, når du tager den ud. Afkøl kagen på en bagerist, og sæt den herefter på køl, til den er helt kold (gerne til næste dag).
Pisk fløden let i en skål med en elpisker. Skær kagen i firkantede stykker, og servér med flødeskum.<br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk