Ribsgelé
Ribsgelé er især populært i julemad, da den søde og syrlige gelé giver et godt modspil til den fede mad.
(5)
Ingredienser
Sådan gør du
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Sådan laver du ribsgelé
En sød og syrlig ribsgelé er lækkert tilbehør til julemaden, men den kan også serveres resten af året til fed mad, der trænger til et syrligt pift. Derudover er ribsgelé og genial som smagsgiver i sauce. Her får du vores bedste tips til geléen.
Hvorfor er min ribsgelé ikke stiv?
I nogle opskrifter laves ribsgelé udelukkende af ribs, vand og sukker. Vi tilsætter dog lidt melatin, som er geleringspulver med konserveringsmiddel, som gør geléen tilpas stiv.
Melatin bruges oftest, når man laver marmelade eller gelé af frugt, der ikke indeholder så meget pektin. Pektin er et fiber i frugt og bær, som er et slags naturligt stivelsesmiddel. Indholdet af pektin i ribs er egentlig højt nok til at lave geléen uden melamin, men niveauet er højst i umodne ribs, så jo mere modne de er, jo mere nødvendigt bliver det med melatin. Brug derfor melatin, hvis du vil være sikker på, at din ribsgelé bliver stiv nok.
Kan man koge ribsgelé op igen?
Har du ikke brugt melamin, og er din ribsgelé blevet for tynd, kan du sagtens koge den op igen og tilsætte lidt melatin.
Hvornår er ribs i sæson?
Ribs har en ret kort sæson, som ligger sidst i sommerperioden. De røde ribs er modne i juli og august, så hvis du vil lave ribsgelé til jul, så frys dem ned og gem dem. Alternativt kan du lave geléen og gemme den.
Hvor længe kan ribsgelé holde sig?
Ribsgelé har en holdbarhed på 4-6 måneder, så du kan sagtens lave din gelé i sensommeren og gemme den til jul, hvis du vil servere den som tilbehør til julemaden. Holdbarheden forlænges jo bedre hygiejne du har, når laver geléen – sørg for at skolde glassene, inden du hælder geléen i.