Ribeye-steaks og salat med smørstegte kantareller og brombær

Steaks, smørstegte svampe, løg og grøn salat – perfekt forkælelse til en hyggelig aften.

Ribeye-steaks og salat med smørstegte kantareller og brombær
0-30 min.

(2)

31. maj 2018 af Emma MartinyFoto: Nina Malling, Skovdal Nordic

Ingredienser

personer
ribeye-steaks
4
salt
peber
smør til stegning
1 spsk.

Salat

kantareller
200 g
blandet grøn salat
125 g
smør til stegning
1 spsk.

Løg i brunet smør

løg
1
smør
50 g
hvidvinseddike
1 spsk.
ahornsirup
1 tsk.
salt
peber

Til servering

brombær
125 g
godt brød
1

Sådan gør du

Salat

Rens kantarellerne for jord og urenheder ved at børste dem med en bagepensel eller lignende (kantareller bør ikke skylles i vand). Skær de største i mindre stykker, og stil kantarellerne til side.
Skyl og tør salaten, og anret den på et fad.

Løg i brunet smør

Hak løget fint. Smelt smørret i en lille gryde sammen med hakket løg, og steg løget i ca. 10 minutter, indtil det bliver gyldent, og der samler sig et lag af brunet smør i bunden af gryden. Tag gryden af varmen, og lad den køle lidt af.
Krydr bøfferne godt med salt og peber, og steg dem i smør på hver side i 2-3 minutter. Tag bøfferne af panden, og lad dem hvile tildækket.

Salat, fortsat

Rist kantarellerne i smør på en pande, til de falder let sammen. Fordel de gyldne kantareller over salaten.

Løg i brunet smør, fortsat

Rør hvidvinseddike og ahornsirup i gryden med løg og brunet smør. Smag til med salt og peber. Rør godt rundt, og fordel det over salaten.
Pynt med skyllede brombær, og servér straks med bøffer og brød.

Tip!

Tag bøfferne ud af køleskabet, ca. 30 minutter før de skal steges.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'