Ribeye-steaks og salat med smørstegte kantareller og brombær
Steaks, smørstegte svampe, løg og grøn salat – perfekt forkælelse til en hyggelig aften.

0-30 min.
(2)
31. maj 2018 af Emma MartinyFoto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Ingredienser
personer
- ribeye-steaks
- 4
- salt
- peber
- smør til stegning
- 1 spsk.
Salat
- kantareller
- 200 g
- blandet grøn salat
- 125 g
- smør til stegning
- 1 spsk.
Løg i brunet smør
- løg
- 1
- smør
- 50 g
- hvidvinseddike
- 1 spsk.
- ahornsirup
- 1 tsk.
- salt
- peber
Til servering
- brombær
- 125 g
- godt brød
- 1
Sådan gør du
Salat
Rens kantarellerne for jord og urenheder ved at børste dem med en bagepensel eller lignende (kantareller bør ikke skylles i vand). Skær de største i mindre stykker, og stil kantarellerne til side.
Skyl og tør salaten, og anret den på et fad.
Løg i brunet smør
Hak løget fint. Smelt smørret i en lille gryde sammen med hakket løg, og steg løget i ca. 10 minutter, indtil det bliver gyldent, og der samler sig et lag af brunet smør i bunden af gryden. Tag gryden af varmen, og lad den køle lidt af.
Krydr bøfferne godt med salt og peber, og steg dem i smør på hver side i 2-3 minutter. Tag bøfferne af panden, og lad dem hvile tildækket.
Salat, fortsat
Rist kantarellerne i smør på en pande, til de falder let sammen. Fordel de gyldne kantareller over salaten.
Løg i brunet smør, fortsat
Rør hvidvinseddike og ahornsirup i gryden med løg og brunet smør. Smag til med salt og peber. Rør godt rundt, og fordel det over salaten.
Pynt med skyllede brombær, og servér straks med bøffer og brød.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner