Ribeye-steaks og salat med smørstegte kantareller og brombær
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Steaks, smørstegte svampe, løg og grøn salat – perfekt forkælelse til en hyggelig aften.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens kantarellerne for jord og urenheder ved at børste dem med en bagepensel eller lignende (kantareller bør ikke skylles i vand). Skær de største i mindre stykker, og stil kantarellerne til side.
Skyl og tør salaten, og anret den på et fad.
Hak løget fint. Smelt smørret i en lille gryde sammen med hakket løg, og steg løget i ca. 10 minutter, indtil det bliver gyldent, og der samler sig et lag af brunet smør i bunden af gryden. Tag gryden af varmen, og lad den køle lidt af.
Krydr bøfferne godt med salt og peber, og steg dem i smør på hver side i 2-3 minutter. Tag bøfferne af panden, og lad dem hvile tildækket.
Rist kantarellerne i smør på en pande, til de falder let sammen. Fordel de gyldne kantareller over salaten.
Rør hvidvinseddike og ahornsirup i gryden med løg og brunet smør. Smag til med salt og peber. Rør godt rundt, og fordel det over salaten.
Pynt med skyllede brombær, og servér straks med bøffer og brød.
Tip!
Tag bøfferne ud af køleskabet, ca. 30 minutter før de skal steges.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk