Ribeye-steaks med kartoffelgratin og rødkålssalat
10. marts 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Fredag betyder ekstra forkælelse på tallerknen, så der er mør steak og sprød salat på menuen.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skræl kartofler og gulerødder, rens porren, og skær det hele i tynde skiver. Fordel kartofler, gulerødder og porreskiver i et smurt ovnfad, og krydr med salt og peber mellem lagene.
Rør fløde og sennep sammen i en skål, hæld det over grøntsagerne i fadet, og drys med revet ost.
Bag kartoffelgratinen i ovnen i ca. 50 minutter. Tjek med en kniv, om kartoflerne er møre.
Skyl og snit rødkålen i fine strimler. Skyl persillen, og hak den fint.
Bland honning, eddike og olie sammen i en salatskål til dressing, og smag til med salt og peber. Vend dressing og tranebær sammen med rødkål og persille, og pynt salaten med grofthakkede valnødder.
Steg ribeye-steaksene i olie på en brandvarm pande i 2-3 minutter på hver side, til de har fået en god stegeskorpe. Krydr med salt og peber, og tag bøfferne af panden.
Servér ribeye-steaksene med kartoffelgratin og rødkålssalat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk