Ribeye-steaks med kartoffelgratin og rødkålssalat

10. marts 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Fredag betyder ekstra forkælelse på tallerknen, så der er mør steak og sprød salat på menuen.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skræl kartofler og gulerødder, rens porren, og skær det hele i tynde skiver. Fordel kartofler, gulerødder og porreskiver i et smurt ovnfad, og krydr med salt og peber mellem lagene.
Rør fløde og sennep sammen i en skål, hæld det over grøntsagerne i fadet, og drys med revet ost.
Bag kartoffelgratinen i ovnen i ca. 50 minutter. Tjek med en kniv, om kartoflerne er møre.
Skyl og snit rødkålen i fine strimler. Skyl persillen, og hak den fint.
Bland honning, eddike og olie sammen i en salatskål til dressing, og smag til med salt og peber. Vend dressing og tranebær sammen med rødkål og persille, og pynt salaten med grofthakkede valnødder.
Steg ribeye-steaksene i olie på en brandvarm pande i 2-3 minutter på hver side, til de har fået en god stegeskorpe. Krydr med salt og peber, og tag bøfferne af panden.
Servér ribeye-steaksene med kartoffelgratin og rødkålssalat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar