Ribbenssteg med sprøde kartofler og syltede rødløg

1. november 2021 af .

Foto: Columbus Leth

En dejlig saftig og mør ribbenssteg er ikke sådan at kimse ad! Servér stegen med sprøde kartofler, syltede rødløg og en lækker estragonmayonnaise. Så bliver alle glade!

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 210°. Gnid sværen med salt, læg stegen på en rist med bradepande under, og steg den i ovnen i ca. 1½ time. Skru ovnen ned til 250° eller sæt den på grill, og steg ribbensstegen til sværene er sprøde. Lad stegen hvile i 10-20 minutter.
Skræl kartoflerne, og halvér. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, dryp med olie, og krydr med salt og chiliflager. Bag dem i ovnen i 25 minutter sammen med stegen, til de er sprøde og møre.
Pil og skær løg i tynde både. Kog eddike og farin sammen i en lille gryde, tilsæt løgene, og lad dem koge med i 3 minutter. Krydr med salt og peber.
Hak estragon fint, og rør det i mayonnaisen.
Pynt stegen med timian og evt. skovsyre, og servér med kartofler, syltede rødløg og estragonmayonnaise.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du den bedste ribbensteg

Det gode ved en ribbensteg er, at den næsten er umulig at stege tør, fordi den er fyldt med fedt, som giver kødet masser af smag og saftighed. Derfor behøver du heller ikke at bruge et stegetermometer. Er din steg meget stor, skal den have lidt længere tid, end angivet i opskriften her. Herunder har vi samlet vores bedste råd til en mør ribbensteg med sprøde svær:

  • Rids sværene med en skarp kniv, men undgå at skære ned i kødet, da saften kan give bløde svær.
  • Gnid godt med groft salt mellem sværene. Salten trækker væsken ud af sværene og efterlader dem sprøde og lækre.
  • Sørg for, at stegen ligger helt vandret, når den er i ovnen, så sværene får lige meget varme. Læg evt. et par kugler af alufolie under stegen.
  • Giv ribbenstegen en tur under ovnens grill, hvis sværene ikke er blevet sprøde til sidst.

Hvad er en ribbensteg?

En ribbensteg minder lidt om en flæskesteg, men der er tale om en anden udskæring på grisen. Kødet er mere fedt, og så fås stegen også med ben, der kan skæres fra og spises som gnaveben. Stegen har også svær, der bliver dejligt sprøde i ovnen.

Hvad er forskellen på flæskesteg og ribbensteg?

Flæskesteg og ribbensteg er to forskellige udskæringer. Flæskestegen sidder på grisens nakke, hvorimod ribbenstegen er på brystsiden af grisen. Begge udskæringer fås med og uden ben og svær. Brystsiden er den, der også bruges til stegt flæsk, spareribs og porchetta.

Hvad kan ribbensteg bruges til?

Ribbenstegen er især kendt fra julebordet, hvor den ofte serveres til julefrokoster. Stegen smager skønt på et rugbrød, f.eks. med rødkål. Du kan dog sagtens spise ribbensteg året rundt. Servér den f.eks. med lækkert tilbehør som her i opskriften.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar