Ribbenssteg med sprøde kartofler og syltede rødløg
10. august 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
En dejlig saftig og mør ribbenssteg er ikke sådan at kimse ad! Servér stegen med sprøde kartofler, syltede rødløg og en lækker estragonmayonnaise. Så bliver alle glade!
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 210°. Gnid sværen med salt, læg stegen på en rist med bradepande under, og steg den i ovnen i 10 minutter.
Skru ovnen ned til 180°, og steg ribbensstegen i yderligere 30 minutter.
Skræl kartoflerne, og skær dem i 2. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, dryp med olie, og krydr med salt og chiliflager.
Bag dem i ovnen i 25 minutter sammen med stegen, til de er sprøde og møre.
Pil og skær løg i tynde både. Kog eddike og farin sammen i en lille gryde, tilsæt løgene, og lad dem koge med i 3 minutter. Krydr med salt og peber.
Hak estragon fint, og rør det i mayonnaisen.
Pynt stegen med timian og evt. skovsyre, og servér med kartofler, syltede rødløg og estragonmayonnaise.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk