Ribbenssteg med sprøde kartofler og syltede rødløg
En dejlig saftig og mør ribbenssteg er ikke sådan at kimse ad! Servér stegen med sprøde kartofler, syltede rødløg og en lækker estragonmayonnaise. Så bliver alle glade!
(7)
Ingredienser
Sådan gør du
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Sådan laver du den bedste ribbensteg
Det gode ved en ribbensteg er, at den næsten er umulig at stege tør, fordi den er fyldt med fedt, som giver kødet masser af smag og saftighed. Derfor behøver du heller ikke at bruge et stegetermometer. Er din steg meget stor, skal den have lidt længere tid, end angivet i opskriften her. Herunder har vi samlet vores bedste råd til en mør ribbensteg med sprøde svær:
- Rids sværene med en skarp kniv, men undgå at skære ned i kødet, da saften kan give bløde svær.
- Gnid godt med groft salt mellem sværene. Salten trækker væsken ud af sværene og efterlader dem sprøde og lækre.
- Sørg for, at stegen ligger helt vandret, når den er i ovnen, så sværene får lige meget varme. Læg evt. et par kugler af alufolie under stegen.
- Giv ribbenstegen en tur under ovnens grill, hvis sværene ikke er blevet sprøde til sidst.
Hvad er en ribbensteg?
En ribbensteg minder lidt om en flæskesteg, men der er tale om en anden udskæring på grisen. Kødet er mere fedt, og så fås stegen også med ben, der kan skæres fra og spises som gnaveben. Stegen har også svær, der bliver dejligt sprøde i ovnen.
Hvad er forskellen på flæskesteg og ribbensteg?
Flæskesteg og ribbensteg er to forskellige udskæringer. Flæskestegen sidder på grisens nakke, hvorimod ribbenstegen er på brystsiden af grisen. Begge udskæringer fås med og uden ben og svær. Brystsiden er den, der også bruges til stegt flæsk, spareribs og porchetta.
Hvad kan ribbensteg bruges til?
Ribbenstegen er især kendt fra julebordet, hvor den ofte serveres til julefrokoster. Stegen smager skønt på et rugbrød, f.eks. med rødkål. Du kan dog sagtens spise ribbensteg året rundt. Servér den f.eks. med lækkert tilbehør som her i opskriften.