Ribbenssteg med spicy rosenkål og kartofler

Den saftige ribbenssteg og de stærke rosenkål egner sig også som fyld i en anderledes version af den traditionelle flæskestegssandwich.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 220º. Rids ribbensstegen i skindet med en skarp kniv. Steg den i ovnen i 15 minutter. Skru ned på 180º, og steg videre i 1 time og 20 minutter, til stegen er gennemstegt (tjek ved at stikke en spids kniv i siden af stegen: Den kødsaft, der siver ud, skal være helt klar).
Skrub eller skræl kartoflerne, og kog dem møre i 12-15 minutter.
Pil de yderste lag af rosenkålene. Kog rosenkålene i letsaltet vand i 5 minutter. Hæld vandet fra, og skær dem i halve.
Varm en pande op, og smelt sukkeret på panden, til det karamelliserer. Tilsæt smør, spidskommen, chiliflager og rosenkål, og vend det hele godt sammen. Lad det småsimre i 5 minutter.
Skær ribbensstegen i skiver, og servér med spicy rosenkål, kogte kartofler og stærk, grov sennep.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar