Ribbenssteg med spicy rosenkål og kartofler
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Den saftige ribbenssteg og de stærke rosenkål egner sig også som fyld i en anderledes version af den traditionelle flæskestegssandwich.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 220º. Rids ribbensstegen i skindet med en skarp kniv. Steg den i ovnen i 15 minutter. Skru ned på 180º, og steg videre i 1 time og 20 minutter, til stegen er gennemstegt (tjek ved at stikke en spids kniv i siden af stegen: Den kødsaft, der siver ud, skal være helt klar).
Skrub eller skræl kartoflerne, og kog dem møre i 12-15 minutter.
Pil de yderste lag af rosenkålene. Kog rosenkålene i letsaltet vand i 5 minutter. Hæld vandet fra, og skær dem i halve.
Varm en pande op, og smelt sukkeret på panden, til det karamelliserer. Tilsæt smør, spidskommen, chiliflager og rosenkål, og vend det hele godt sammen. Lad det småsimre i 5 minutter.
Skær ribbensstegen i skiver, og servér med spicy rosenkål, kogte kartofler og stærk, grov sennep.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på ribensteg i ovn