Ribbenssteg med rodfrugtfritter, æblesauce og vintersalat
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Skal du have gæster eller skal familien forkæles lidt ekstra, så servér ribbenssteg i smagfuld krydderpasta, sprøde rodfrugtfritter, æblesauce og en skøn vintersalat!
Bemærk
Ovntid i alt: 2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader. Læg ribbensstegen i et ovnfast fad.
Pil hvidløg, og knus dem i en morter sammen med fennikelfrø, citrontimian og salt, til konsistensen er som en pasta.
Gnid krydderpastaen ind i sværen på ribbensstegen, og steg den i ovnen i 1 time og 30 minutter. Skær stegen i tynde skiver lige inden servering.
Skræl alle rodfrugter og kartofler, og skær dem i tynde stave. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, drys med herbes de Procence, friskrevet parmesan og flagesalt. Dryp fritterne med olivenolie og bland det hele godt rundt med hænderne på pladen. Steg fritterne i ovnen i 30-35 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Pil skalotteløgene, og skær dem i tynde både. Skræl ingefærstykket, og riv det groft på et rivejern. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i mindre stykker.
Bland løg, ingefær og æbler i en gryde, og tilsæt ahornsirup, æbleeddike, rosmarin, salt og peber.
Bring gryden i kog, og lad blandingen koge i 20-25 minutter, til æblestykkerne er bløde, og du har en tyk, grov sauce.
Skyl og tør salaten, og læg den i en stor skål. Hak valnødderne groft, og drys dem ud over salaten.
Ryst balsamico, valnøddeolie, salt og peber sammen i et glas med låg. Vend dressingen i salaten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk