Rejer med basilikum-aioli
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Maria Petersen
Nem og hurtig forret med rejer og hjemmelavet basilikum-aioli.
Ingredienser
Sådan gør du
Kom æggeblommer, salt og pillede hvidløgsfed i en blender, og blend det godt sammen.
Tilsæt dijonsennep, hvidvinseddike, citronsaft og basilikum, og blend videre i 30 sekunder.
Tilsæt olivenolien lidt ad gangen i en tynd stråle, mens blenderen stadig kører.
Fortsæt med at tilsætte olie, til konsistensen er passende. Aiolien skal være tyk og cremet som mayonnaise. Smag til med salt og peber.
Anret basilikum-aiolien i en skål, og servér den som dip til pil selv-rejer og godt brød.
Tip!
Når æggeblommer og olie blendes, får man på magisk vis en tyk og cremet mayonnaise.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem opskrift på klassisk aioli