Rejer i rød karry med kokosmælk og peanuts
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Kokosmælk giver en dejlig cremet sauce og er en uundværlig ingrediens, når man laver mad fra det asiatiske køkken.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog jasminrisene efter anvisningen på emballagen, beregn ca. 1 dl rå ris pr. person.
Pil rødløgene, og skær dem i tynde både. Skyl sukkerærterne, og skær dem over på den lange led.
Opvarm en gryde med ca. ⅓ af kokosmælken, og steg karrypastaen i kokosmælken ved middel varme, til det begynder at dufte – rør rundt med en palet hele tiden, så det ikke brænder på.
Skru op for varmen, tilsæt rejerne, og lynsteg dem i 1 minut. Hæld resten af kokosmælken i gryden sammen med rødløg, sukkerærter, peanutbutter og fiskesauce, og kog kraftigt i 3 minutter.
Tilsæt peanuts, og smag til med sukker og limesaft.
Drys med grofthakket basilikum, og servér med de kogte jasminris.
Tip!
Hvis du er glad for stærk mad, så skru endelig op for mængden af den røde karrypasta.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk