Rejemad
14. november 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Store, tungtlæssede rejemadder med en klat syrlig mayo har fast plads på mange julefrokostbord, og vi forstår godt hvorfor!
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk æggeblommerne sammen med citronsaft, sennep og salt i en skål.
Pisk langsomt olie i, til mayonnaisen tykner og er glat og lækker. Smag til med fintrevet citronskal og evt. mere salt, sennep og citronsaft.
Kog æggene i 6½ minut. Skyl dem straks i koldt vand, pil dem, og skær dem i halve.
Smør brødet med lidt mayonnaise. Top med rejer, mere mayonnaise, æg og lidt fintrevet citronskal. Drys basilikumblade over, og krydr med salt og peber. Servér straks.
Tip!
Mayonnaisen kan uden problemer laves dagen i forvejen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk