Rejemad

14. november 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Store, tungtlæssede rejemadder med en klat syrlig mayo har fast plads på mange julefrokostbord, og vi forstår godt hvorfor!

Ingredienser

Sådan gør du

Pisk æggeblommerne sammen med citronsaft, sennep og salt i en skål.
Pisk langsomt olie i, til mayonnaisen tykner og er glat og lækker. Smag til med fintrevet citronskal og evt. mere salt, sennep og citronsaft.
Kog æggene i 6½ minut. Skyl dem straks i koldt vand, pil dem, og skær dem i halve.
Smør brødet med lidt mayonnaise. Top med rejer, mere mayonnaise, æg og lidt fintrevet citronskal. Drys basilikumblade over, og krydr med salt og peber. Servér straks.

Tip!

Mayonnaisen kan uden problemer laves dagen i forvejen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar