Regnbuesalat med avocadomos
25. september 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Hvis du anretter de farverige grøntsager lagvis i høje patentglas med låg, er det nemt at tage din salat med på farten eller på picnic i det gode vejr.
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk avocadoen, fjern stenen, og mos avocadokødet med en gaffel i en skål. Hak basilikumbladene groft, og rør dem i avocadomosen. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Skyl linserne i koldt vand. Hæld linser, vand og salt i en gryde, og lad det småkoge i 10-15 minutter. Hæld vandet fra, og afdryp linserne.
Skyl og snit spidskål fint. Dryp citronsaft over spidskålen, og kram den let, til den mørner lidt. Skyl og skræl gulerødderne, og riv dem groft. Skyl og afdryp spinaten. Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i halve eller kvarter.
Fordel avocadomosen i bunden af 2 store patentglas, og anret herefter de forskellige klargjorte råvarer i fine lag. Slut af med jordbær på toppen. Læg låg på glassene, og tag dem med på farten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk