Regnbuelagkage

1. september 2022 af .

Foto: Stine Christiansen

Farverige fællesskaber skal selvfølgelig fejres med en lagkage i alle regnbuens farver. For nemhedens skyld kan du lave færre bunde og blande farverne i marmorerede mønstre.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Smør seks springforme (eller tre, hvis der bages ad to omgange) med smør, og drys dem med mel. Flæk vaniljestængerne, skrab kornene ud, og bland vaniljesukker med en smule af sukkeret i en skål.
Tilsæt smør og det resterende sukker, og pisk massen hvid og luftig med en elpisker. Sigt mel og bagepulver sammen i en anden skål.
Tilsæt skiftevis en smule af melblandingen og en smule af mælken til smørblandingen under omrøring. Rør dejen glat og ensartet.
Pisk æggehviderne til skum i en anden skål, og vend dem forsigtigt i dejen med en dejskraber.
Fordel dejen i seks forskellige skåle, og tilsæt pastafarve til hver portion dej, til du er tilfreds med farven. Hæld hver portion dej i en springform, og bag kagerne i ovnen i 25-30 minutter.
Pisk smør luftigt på en røremaskine. Tilsæt flormelis en spiseskefuld ad gangen, og pisk grundigt imellem hver. Pisk på høj hastighed et par minutter, til frostingen er hvid og luftig. Tilsæt fløde, og pisk igen.
Skær den buede top af hver kagebund, så bundene er helt flade. Placér en bund på et kagefad, og fordel et lag frosting henover. Placér endnu en kagebund ovenpå, og fortsæt, til kagen er samlet. Dæk sider og top med et lag frosting, og glat med en palet. Dekorér kagens top med krymmel.

Tip!

Dryp evt. klar lemonade eller danskvand over hver bund, før du fordeler frosting henover. Når bundene vædes, binder bunde og frosting lettere, og du får en sammenhængende kage.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar